Muutos tuli tälläkin kertaa yllättäen.

Ihan todella kyllä on niin, että vakavia asioita ei pidä mennä muuttelemaan. Ainakaan varoittamatta ja vakaasti lausumatta.

Viisi kertaa olen äitinä jo suunnannut katseen tiettyyn elokuiseen tiistaihin. Hiukset suittuna, reput ja penalit nätisti pakattuna on laitettu tyttäret ajoissa matkaan. Ehtivät muuhun vuodenkiertoon nähden epätyypilliseen aikaan perille. Asettelin tänään sulkaa hattuuni, kun muistin allekirjoittaa kevättodistuksetkin. Ne, joita ope karhuaa yleensä pari viikkoa.

Yksi lapsista ryhtyi vielä puoli yhdeksältä sopimaan kaverin kanssa koulumatkaa. Kaveri tinkasi, ettei kouluun huomenna mennä, keskiviikkona vasta. Älä höpötä, sanoin.

Alettiin siinä googlettaa ja todistuspaperitkin tarkastettiin. 12.8., tosiaan. Vaikka aina on koulutielle lähdetty tiistaina.

Minua vähän hiertää yhä (huomisen lounas?? työkuviot & lapset?? miksei kukaan varoittanut edes sanomalehdessä??), mutta tenavat ovat innoissaan. Ylimääräinen lomapäivä!

Vaikka koko kesä on alitajunnassa ollut se elokuun toinen tiistai, niin huomenna ei vielä näihin tunnelmiin päästä.  Pääsen lausumaan perinteisistä perinteisimmän muutosfraasin: MIKSEI MULLE KERROTTU MITÄÄN?
Vaikka elokuun toinen tiistai on perinteitä kunnioittaen ollut koko kesän alitajunnassa, huomenna ei vielä näihin tunnelmiin päästäkään. Joku viheliäs on vaihtanut koulunaloituspäivän kaikessa hiljaisuudessa keskiviikkoon! Pääsen lausumaan perinteisistä perinteisimmän muutosfraasin: MIKSEI MULLE KERROTTU MITÄÄN?

3 thoughts on “Muutos tuli tälläkin kertaa yllättäen.

  1. Meillä alkaa koulu tänään tiistaina, mutta vielä viime viikolla olin laittamassa lapsia matkaan jo maanantaina. Todistuksessa kyllä lukee 11.8., mutta ei tullut mieleen lukuvuoden aloittamiseen parempi päivä kuin maanantai!
    Onneksi mulla on toimiva varoitusjärjestelmä – lasten mummu kyseli hienotunteisesti avun tarvetta viikonloppuna. 🙂 Mitä opimme? 1) Toiset äidit on reiduullisempia kuin toiset. 2) Joka firman tiedotusta pitäisi hoitaa kaikkitietävien isoäitien.

    Liked by 1 henkilö

    1. Itse ihmettelen lähinnä sitä, ettei lasten WhatsApp-ryhmissä mikään indikoinut tilannetta! Ei niin minkäänlainen epäusko vallinnut ennen eilisiltaa.

      Mun muistisääntö tähän saakka oli se, että opettajilla on maanantaina valmistelupäivä ja tiistaina alkaa opiskelu. Maanantaina ei aloiteta, koska silloin opet joutuisivat jo edellisenä perjantaina koululle. Se taas ei liene houkutteleva vaihtoehto…

      Tykkää

Jätä kommentti